Balsamiczny mus truskawkowy do deserów,sałatek i ryb.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Ten balsamiczny mus truskawkowy jest wyjątkowo wyrazisty w smaku,ma przepiękny rubinowy kolor.Zwykłe danie zamieni w kulinarny sukces.Polecam do ryb,do sałatek,a także deserów.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - truskawki: 300 gramów
    - ocet balsamiczny ciemny: 4 łyżki
    - brandy: 1 łyżeczka
    - pieprz czarny świeżo zmielony (mała szczypta,tylko do przełamania smaku): 1 szczypta
    - sól (mała szczypta,tylko do przełamania smaku): 1 szczypta
    - miód z mniszka lekarskiego: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Przystawki Sosy

Balsamiczny mus truskawkowy do deserów,sałatek i ryb. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mus truskawkowy 1. Truskawki umyć,pozbawić szypułek,pokroić na kawałki.Owoce wrzucić do rondla,dodać:miód z mniszka lekarskiego,brandy,małą szczyptę soli,pieprz.Gotować około 5 minut,aż owoce zmiękną.
  • mus z truskawek 2. Następnie truskawki przetrzeć przez sitko,a powstały mus wlać ponownie do rondla,wlać ciemny ocet balsamiczny,mieszać.Gotować na małym ogniu około 5 minut(powinien zgęstnieć).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brandy Miód Ryby Sałata Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.94 (186 ocen)

idealna surówka do ryb

To może cię zainteresować