Ciasto balowe

4.5 (184 ocen)

pyszne ciasto z budyniem , karmelem i kremem toffi

Składniki:

  • 1 szkl mąki
    3 jajka
    1/2 szkl cukru
    1 łyżeczka proszku
    1 łyżka oleju

    karmel
    2 kremy toffi z Dr. oetkera
    15 herbatików
    16 krakersów
    2 szkl mleka
    1 l mleka
    4 budynie waniliowe

    Blaszka 25/30
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto balowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel , dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem.Wymieszać i przelać do blaszki .
  • 2. Biszkopt upiec w temp. 180 st do suchego patyczka.
  • 3. Budyń ugotować na litrze mleka.
  • 4. Kremy ubić w 2 szklankach mleka.
  • 5. Warstwy ciasta;
  • 6. 1. biszkopt
  • image-052ymnq 7. 2 . budyń
  • image-0thk18n 8. 3 . herbatniki
  • image-1wxrtg3 9. 4. karmel
  • image-1nd906b 10. 5 . krakersy
  • image-0sgcwg4 11. 6. wierzch i boki ciasta posmarować kremem toffi i udekorować według własnego pomysłu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować