Bałkańskie klopsiki...

2 (1 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

... nadziewane fetą.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - Jajko: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - ser feta (10 kostek): 10 sztuk
    - sól (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - pieprz (świeżo mielony, do smaku): 6 szczypt
    - cząber: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bałkańskie klopsiki... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, drobno pokrojoną natkę i przyprawy, dobrze wymieszać.
  • 2. Z masy mięsnej uformować 10 placuszków, na każdym z nich położyć kostkę fety, uformować kulki. Nadziać je pojedynczo na krótkie patyki do szaszłyków.
  • 3. Piec na grillu ok. 15-20 minut, często obracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować