Bakłażanowe placki po węgiersku

4.5 (157 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Pyszny obiadek na ostro :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 bakłażana
    1 plaster schabu
    100 g pieczarek

    1 jajko

    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    pieprz, sól
    słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Placki Sosy Sos mięsny

Bakłażanowe placki po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab przyprawić, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone pieczarki, kiedy zwiędną zalać 1/3 szklanki wody i dusić do miękkości mięsa. Zaciągnąć przecierem pomidorowym, doprawić.
  • Bakłażanowe placki 2. Bakłażana zetrzeć na grubym oczku, posolić i odstawić. Odcisnąć. Jajko zmiksować z dodatkiem soli, dodać bakłażana. Doprawić. Usmażyć dwa placki.
  • Placek z sosem 3. Placki bakłażanowe przełożyć sosem mięsno-pieczarkowym. Udekorować natka pietruszki. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować