Bakłażanowe łódeczki

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bakłażany inaczej

  • 50 min

Składniki:

  • 115 g ryżu
    2 bakłażany średniej wielkości, pokrojone wzdłuż na plastry
    1 cebula, posiekana
    2 ząbki czosnku, rozgniecione
    1 mała zielona papryka, pokrojona w kostkę
    115 g pieczarek, w plasterkach
    45 ml oliwy z oliwek
    75 g sera cheddar
    1 jajko, lekko ubite
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bakłażanowe łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić i odłożyć. Wydrążyć środek bakłażana i posiekać. Sparzyć wydrążone bakłażany (łódeczki) we wrzącej wodzie przez 2 minuty, a następnie odwrócić do góry nogami.
    Podsmażyć środek bakłażana, cebulę, czosnek, paprykę i grzyby w niewielkiej ilości oleju, około 5 minut. Wymieszać ryż, ser, jajko i przyprawić. Ułożyć łódeczki w żaroodopornym naczyniu. Nałożyć nadzienie do środka.
    Rozgrzać piekarnik do 190oC i piec bakłażany przez około 25 minut, aż do nadzienie się zapiecze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować