Bakłażanowe caprese

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sławna włoska przekąska w nieco innym wydaniu!

  • 20 min

Składniki:

  • Pomidor
    Mozzarella
    Bakłażan
    Oliwa
    Bazylia
    Czosnek

Bakłażanowe caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana kroimy na plasterki, solimy i grillujemy na patelni z dodatkiem oliwy. Nadmiar tłuszczu po usmażeniu odsączamy ręcznikiem kuchennym. Pomidora i mozzarelle również kroimy na plasterki.Przygotowujemy sos z 2 łyżek oliwy, 2 ząbków czosnku i 2 listków świeżej bazylii. Na talerzu układamy składniki na przemian i całość polewamy sosem. Idealnie smakuje z grzanką.

Porady

Dla ozdoby całość wyłożona jest na rukoli. Pomidora także można grillować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy