Bakłażanowa przystawka

0 (0 ocen)

  • 1 min

Bakłażan rozbudził moje zmysły do tego stopnia, że zatęskniłam za tym dawno nie wykorzystanym w kuchni warzywem! W swojej kuchni połączyłam go z cukinią.Oto moja szybka przystawka w zabiegany dzień.

  • 1 min

Składniki:

  • 1 mały bakłażan
    1/2 cukinii
    kilka plastrów pomidora
    ser feta
    oregano
    tymianek
    rozmaryn
    ocet balsamiczny

Bakłażanowa przystawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana i cukinię pokroić w plastry, podsmażyć na oliwie do miękkości, doprawiając ziołami, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na każdym plastrze cukinii położyć plaster bakłażana, następnie kawałek sera feta i plaster pomidora. Smażyć jeszcze chwilę i gotowe!
    Ocet balsamiczny ukoronuje tę pyszną przekąskę!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy