1.Syrop>
-woda 1/4 szklanki
-miód 1/4 szklanki
-cukier brązowy 1/4 szklanki
-sok z limonki 3 łyżki
-Wszystkie składniki przełożyć do małego garnka, gotować około 10-15 minut na małym płomieniu, mieszając.
2.-Orzechy, migdały drobno posiekać.
-Masło roztopić.
-Płat ciasta pokroić na 4 części.
-Blaszkę wysmarować masłem .
-Ułożyć jeden płat ciasta wysmarować masłem, posypać orzechami, migdałami,morelami pokrojonymi .
-Postępować tak do wykorzystania wszystkich płatów ciasta.
-Tak przygotowane ciasto , pokroić na małe kwadraty.
-Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni około 20 minut. (do zrumienienia)
-Upieczone jeszcze gorące ciasto polać syropem, odstawić do wychłodzenia.
Komentarze