Bakaliowiec

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Zawsze go piekę na Wigilię, znika z talerza w mgnieniu oka. Pyszny.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jabłek pokroić w kostkę
    3/4 szklanki cukru
    20 dag rodzynek
    2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    3 jaja
    szklanka orzechów włoskich posiekanych drobno
    2 łyżki kakao
    1/2 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bakaliowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dodać według kolejności. Pozostawić na 20 minut i
    wymieszać.
  • 2. Wylać na blachę (23x40). Piec w rozgrzanym piekarniku do 180° C
    przez 25 minut

Porady

Można posypać cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować