1.BIAŁKA UBIJ NA SZTYWNO,DODAJ CUKIER,PO ŻÓLTKU,A NA KONCU MĄKĘ Z PROSZKIEM.CIASTO PODZIEL DO MISECZEK NA 3 RÓWNE CZĘSCI.DO JEDNEJ CZESCI DODAJ 2 ŁYZECZKI KAKAO,DO DRUGIEJ 3 ŁYZECZKI DOWOLNEGO KIŚLU,A TRZECI POZOSTAW ŻÓŁTY.
BLASZKĘ O WYMIARACH 30X25 WYSMARUJ TŁUSZCZEM.
CIASTO KŁADZ NA PRZEMIAN ŁYZKĄ.PIEC W 180 ST PRZEZ OKOŁO 25-30 MIN.
PO UPIECZENIU I OSTYGNIĘCIU PRZEKRÓJ NA PÓŁ.
ŚMIETANKĘ UBIJ Z ŚNIEŻKĄ I DODAJ PRZESTUDZONĄ ZELATYNĘ
GALARETKĘ ROZPUŚĆ W 1.5 SZKL WODY,BRZOSKWINIE POKRÓJ W KOSTECZKĘ.
PRZEŁOZENIE CIASTA:
BISZKOPT
POŁOWA BITEJ ŚMIETANY
OWOCE
GALARETKA
BITA ŚMIETANA
BISZKOPT
Komentarze