Bajaderki z kukurydzianym kąskiem i rybą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bajaderki z makrelą wędzoną i kąskiem kukurydzianym - świetna alternatywa dla tradycyjnych kanapek

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makrela wędzona: 0.25 sztuki
    - pestki słonecznika: 1 łyżka
    - pieczywo cienkie kukurydziane , kromka: 2 sztuki
    - jogurt naturalny bez cukru: 1 łyżeczka
    - szczypiorek nitki: 8 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ryba Przystawki Pesto

Bajaderki z kukurydzianym kąskiem i rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę przekładamy do miseczki. Usuwamy ości i rozdrabniamy widelcem. dodajemy jogurt i mieszamy. Dodajemy pestki słonecznika i rozkruszamy bardzo drobno jedną kromkę pieczywa kukurydzianego. Mieszamy i formujemy równe kulki ( powinny wyjść 3-4 kulki z podanych proporcji). Pozostałą kromkę rozkruszamy na talerzykiem i obtaczamy w niej kuleczki makrelowe. Podajemy ozdobione szczypiorkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona Pestki Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować