BAJADERKI KAWOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PYSZNIUTKIE

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ŁYŻKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ JAKOBS VELWET
    150 GRAM BISZKOPTÓW PODŁUŻNYCH
    250 GRAM MASCARPONE
    2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
    1 CUKIER WANILIOWY 16 GRAM
    2 ŁYŻKI LIKIERU KAWOWEGO
    KAKAO
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle

Bajaderki kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 łyżki kawy rozpuszczalnej jakobs velvet rozpuścić w 6 łyżkach wrzącej wody.
    150 gram biszkoptów podłużnych rozdrobnić na proszek podręcznym blenderem,
    wymieszać je z kawą i odstawić na 20 minut, aby przeszły smakiem kawy.
    250 gram mascarpone zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru, 1 cukrem waniliowym, dodać 2 łyżki likieru kawowego oraz biszkopty z kawą, wymieszać na jednolitą masę.
    Maczać ręce w wodzie i formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
    Otaczać je w kakao.
    Schłodzić.
    Trzymać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować