BAJADERKI

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

RÓWNIE SMACZNE I SZYBKIE W WYKONANIU

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 DAG HERBATNIKÓW MASLANYCH DROBNO POKRUSZONYCH, MOGĄ BYĆ EW. BISZKOPTY,
    150 GRAM MASŁA EXTRA,
    4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU,
    2 ŻÓŁTKA,
    1 TABLICZKA GORZKIEJ CZEKOLADY,
    5 ŁYŻEK RUMU,
    PO 5 DAG :ORZECHÓW WŁOSKICH I RODZYNEK,
    1 ŁYŻKA KANDYZOWANEJ SKÓRKI POMARAŃCZOWEJ,
    WIÓRKI KOKOSOWE I POLEWA CZEKOLADOWA CIEMNA.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle Bajaderka

Bajaderki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem, szczyptą soli i żółtkami na puszysty krem, dodać startą czekoladę, herbatniki lub biszkopty, wymieszać, wlać rum i dodać rodzynki, skórkę pomarańczową i orzechy( posiekane drobno).Wymieszać i formować kule , każdą z nich zanurzać w polewie i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w zamrażarce do lekkiego zmrożenia a potem trzymać w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować