Bajaderki

0 (0 ocen)

Pyszny sposób na wykorzystanie wysuszonego biszkoptu, ciasta lub herbatników. Bajaderki robi się bardzo szybko i świetnie smakują.

Składniki:

  • biszkopt z 4 jajek
    słoik dżemu owoce leśne
    1/2 szkl mleka
    1/2 kostki masła
    3-4 łyżki kakao
    1/2 olejku rumowego
    1/2 szkl rodzynek
    1/3 szkl skórki kandyzowanej pomarańczowej

    wiórki kokosowe do obtaczania

Bajaderki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt lekko przesuszyć i pokruszyć, wymieszać z kakao. Masło stopić i z pozostałymi składnikami przełożyć do miski. Dokładnie wyrobić ciasto aby dało się formować w kuleczki. W razie konieczności można dodać jeszcze odrobinę dżemu lub np. nutelli. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać w wiórkach kokosowych, schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy