Bajaderka pod pierzynką

4.5 (174 ocen)

Poprostu pyszne ;)

Składniki:

  • Na piankę:
    -500 ml śmietanki kremówki
    -2 galaretki wisniowe
    Na mase:
    -300 g herbatników petit beurre (60 sztuk)
    -100 g masła
    -3 łyżki kakao
    -150 g curku
    - 200 ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Pianka Herbaty

Bajaderka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spod okrogłej tortownicy wyłozyć herbatnikami tyle samo herbatnikow odłożyc na ułożenie drugiej warstwy. Resztę herbatników pokruszyć ( pokruszone herbatniki będą do masy)
  • 2. Masa: Do garnuszka wlać wodę,dodac cukier, masło i kakao.Całość doprowadzić do wrzenia i gotować przez ok 1 minutę.Do gorącej masy dodać pokruszone herbatniki i wymieszać. Masę wyłożyć na rozłożone herbatniki w tortownicy rozprowadzić po czym przykryć kolejną warstwą herbatników.
  • 3. Pianka: Galaretki rozpuścic razem w mniejszej ilości wody dokladnie wymieszać aby nie powstały grudki i odstawic do przestudzenia.Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno(można dodać 2 łyżki cukru pudru) a następnie dodać stopniowo przestudzoną galaretkę, zmiksować.

  • 4. Tak przygotowaną masę przełożyć na górną warstwę herbatników, schłodzić około 1,5h a nastepnie posypać startą czekoladą lub udekorować wiśniami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Galaretka Herbatniki Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować