Bajaderka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ciasto można upiec z domowych składników, jest niedrogie i łatwe to wykonania .

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    50 dag maki
    25 dag margaryny
    20 dag cukru pudru
    2 jaja
    1 łyżka proszku do pieczenia
    Masa :
    1 łyżka kakao
    1 szklanka mleka
    bakalie
    kieliszek rumu

    5 łyżek marmolady (dżemu)

Bajaderka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę z proszkiem przesiewamy na stolnicę, siekamy z margaryną, dodajemy cukier, jaja.
  • 2. Ciasto wyrabiamy, dzielimy na 2 części, rozwałkowujemy i pieczemy 2 placki.
  • 3. Jeden placek jeszcze ciepły rozkruszamy w misce, dodajemy kakao, rozdrobnione bakalie, rum i ucieramy z 1 szklanką mleka na jednolitą masę.
  • 4. Drugi placek smarujemy marmoladą, następnie przygotowaną masą i polewą .

Porady

Jeżeli masa jest bardzo gęsta możemy jeszcze dodać odrobinę mleka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy