Bagietki z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne zapiekany na śniadanie, a może kolacje?

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bagietka: 4 sztuki
    - ser żółty: 15 dekagramów
    - salami: 15 dekagramów
    - sałata (np lodowa): 1 sztuka
    - pomidor: 1 sztuka
    - ogórek: 1 sztuka
    - masło (do smarowania): 4 łyżki
    - keczup: 5 łyżek
    - majonez: 5 łyżek

Bagietki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Pomidora,
    ogórka, ser i salami
    kroimy w plastry. Keczup
    mieszamy z majonezem.
  • 2. Bagietki zapiekamy kilka
    minut w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 200 °C, aż
    się zrumienią. Przekrawamy
    wzdłuż na pół. Spód smarujemy
    masłem, kładziemy sałatę,
    ser, salami, pomidora,
    ogórka (lub inne warzywa wedle
    upodobań). Przykrywamy
    wierzchem. Bagietki maczamy
    w sosie lub sosem polewamy
    warzywa w środku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy