Bagietka z farszem

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Super pomysł na szybką przekąskę. Takie mini kanapeczki na ciepło sprawdza się na każdej imprezie :)

  • 30 min

Składniki:

  • bagietka
    dymka
    ogórek kiszony
    2-3 kawałki papryki marynowanej lub świeżej
    5 plasterków szynki
    3 plastry sera żółtego
    sól i pieprz
    olej

    sos do posmarowania bułki:
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka keczupu
    1/2 łyżeczki przyprawy do pizzy

Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Bagietka z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroję na 2 -3 równe kawałki, wtedy łatwiej ją wydrążyć.Składniki sosu mieszam i za pomocą łyżeczki smaruję bagietkę w środku. Cebulkę kroję w drobną kosteczkę i podsmażam chwilę na odrobinie oleju. Następnie dodaję pokrojoną w kostkę wędlinę, ogórka i paprykę. Podsmażam około 5 minut. Na koniec dodaję pokrojony w kostkę ser, posiekany szczypiorek i wydrążony wcześniej miąższ z bagietki. Doprawiam solą i pieprzem. Wszystko dokłądnie mieszam. Za pomocą łyżeczki nadziewam bagietkę. Każdy kawałek zawijam osobno w folię aluminiową i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 st C , na około 10 minut. Po wyjęciu kroję na mniejsze kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować