Bardzo szybkie w wykonaniu, smaczne, idealne na letnie dni, za każdym razem inne - w zależności jakie owoce sezonowe mamy. Najlepsze z truskawkami czy malinami jak też ze śliwkami, agrestem czy porzeczkami. Dzięki śmietanie i oliwie ciasto jest wilgotne i jedzenie jego wciąga każdego.
4.5 (167 ocen)
Porady
Ciasto wyjmujemy z formy odwracając od razu po upieczeniu gdyż póżniej może nie odejść łatwo od formy. Ciasto można upiec np rano a wieczorem wylać galaretkę z owocami albo upiec jednego dnia a galaretkę z owocami na drugi dzień. Sama często tak robię. Czas podany jest mniej więcej gdyż wliczony jest czas stygnięcia galaretki. Samo ciasto robi się bardzo szybko. Owoce polecam każde oprócz kiwi i ananasa gdyż galaretka nie stężeje. Gdy nie mamy świeżych owoców zawsze można zrobić z samą galaretką i np z rodzynkami lub z brzoskwiniami z puszki.
Komentarze