babka zebra kawowa

0 (0 ocen)

użyłam kawę bezkofeinową rozpuszczalną, więc i dzieci zajadały ze smakiem...zebra kawowa jest delikatna i ma wyśmienity smak kawy.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, kawa rozpuszczalna 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka zebra kawowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. w misie robota utrzeć jajka z cukrem do "białości" na kogel-mogel
  • etap 2. w trakcie mieszania wsypywać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i utrzeć na gładkie ciasto
  • etap 3. w trakcie mieszania wlewać olej rzepakowyi utrzeć na gładkie ciasto
  • etap 4. ciasto podzielić na 2 części i do jednej wsypać kawę rozpuszczalną i wymieszać z ciastem
  • etap 5. forma silkonowa z kominkiem 24cm - na przemian do formy dodawać ciasto jasne i na nie ciasto kawowe
  • etap 6. piec w 200C około 40-45 minut, do suchego patyczka, ciasto wyjąć z formy wystudzone
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować