Babka z żurawiną i sokiem pomarańczowym

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jest przepyszna i wilgotna. Pachnie zniewalająco!

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - cukier puder: 1 szklanka
    - jajka: 2 sztuki
    - laska wanilii: 0.5 sztuki
    - esencja pomarańczowa: 1 łyżeczka
    - sok pomarańczowy: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - masło: 55 gramów
    - żurawina suszona: 70 gramów
    - mąka: 0.5 szklanki
    - masło: 2 łyżki
    - płatki migdałowe: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery Sok

Babka z żurawiną i sokiem pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka z żurawiną i sokiem pomarańczowym 1. Masło zmiksować na gładka masę. W oddzielnym naczyniu zmiksować jajka, dodać cukier puder, esencję, ziarenka wanilii, zmiksowane masło oraz sok pomarańczowy. Wymieszać wszystko dokładnie lub krótko zmiksować. Do takiej masy przesiać proszek do pieczenia oraz mąkę. Wymieszać ponownie. Na samym końcu wsypać żurawinę. Wymieszać całość.
    Keksówkę (26cm) wyłożyć nasmarowanym masłem papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto.
    Przygotowanie kruszonki: mąkę zmieszać z masłem i płatkami, zagnieść palcami i pokruszyć na ciasto w keksówce.
    Piec 1h w 170-180C.
    Babka jest pyszna z mlekiem!

    /przepis z www.makecookingeasier.pl/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sok pomarańczowy Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
sorbet malinowy z sokiem pomarańczowym

To może cię zainteresować