Babka z szynką i warzywami

4.5 (149 ocen)

  • 15 min

To oryginalne, lecz proste danie. Lubię urozmaicać codzienne obiady.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    20 dag margaryna PALMA z murzynkiem
    20 dag szynki
    pół op. mrożonych warzyw ( marchew,fasolka szparagowa,por,kalafior,brukselka)
    3 jajka
    1i 1/2 szkl.śmietany
    5 łyżek startego żółtego sera
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz


Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Babka z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki kruchego ciasta 1. Z mąki, margaryny i 4 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto. Wylep nim formę i boki na wys.3-4 cm. Piecz w okrągłej tortownicy o śr.22 cm 15 minut w 200 st.
  • warzywa i szynka 2. Szynę pokrój w paseczki. Wymieszaj z rozmrożonymi warzywami. Rozłóż na cieście. Posyp przyprawami. Zalej jajkami wymieszanymi z serem i śmietaną.
  • babka w formie 3. Placek ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 30 min. Podawaj z keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować