Babka z miętą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chętnie pomagam mamie w kuchni, a brat robi zdjęcia dań.

Składniki:

  • ● 3 kg ziemniaków
    ● 30 dag słoniny
    ● 3 cebule
    ● 30 dag kiełbasy
    ● 30 dag wędzonego boczku
    ● kefir
    ● 5 łyżek mąki
    ● 1/2 szkl. kaszy manny
    ● 3 jajka
    ● 10 posiekanych listków mięty
    ● sól
    ● pieprz czarny i ziołowy

Babka z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ścieramy jak na placki. Doprawiamy solą i pieprzami, dodajemy miętę i dokładnie mieszamy. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy.
  • 2. Słoninę kroimy i topimy. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę cebule i kiełbasę.
  • 3. Do ziemniaków dodajemy jajka, mąkę, kaszę i kefir. Dokładnie mieszamy. Wkładamy do formy, a wierzch przykrywamy plasterkami boczku. Pieczemy 80 minut w temperaturze 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Komentarze

Podobne przepisy