Babka z malinami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Mój synek za nią przepada:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 40 dekagramów
    - margaryna: 25 dekagramów
    - cukier: 0.75 szklanki
    - jajka: 4 sztuki
    - cukier waniliowy: 16 gramów
    - mąka ziemniaczana: 10 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - maliny (mogą być mrożone): 40 dekagramów
    - czekolada: 20 dekagramów
    - orzechy włoskie: 5 dekagramów
    - mleko: 4 łyżki

Babka z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ubite białka, wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Dodać maliny (mrożonych nie rozmrażać!). Piec ok. godz w temp. 180st. Mleko podgrzać, dodać połamaną czekoladę i, mieszając, rozpuścić. Dodać pokrojone orzechy. Polać zimną babkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy