Babka z mąką ziemniaczaną

4.5 (166 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Bardzo delikatna o oryginalnym smaku. Łatwa w przygotowaniu. Gości w moim domu od wielu lat. Polecam.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Składniki :
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1 szklanka jogurtu naturalnego
    1 i 3/4 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    4 jajka
    Cukier waniliowy
    starta skórka z cytryny lub limonki
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka z mąką ziemniaczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka z mąką ziemniaczaną 1. W misce rozetrzeć jogurt, cukier, cukier waniliowy i żółtka. Dodać mąkę ziemniaczaną, olej i startą na drobnych oczkach skórkę. Wszystko razem miksować. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy. delikatnie wymieszać. Foremkę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 st. - 200 st. na złoty kolor. Po upieczeniu babkę posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.02 (619 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka piaskowa

To może cię zainteresować