Babka z majonezem

5 (164 ocen)

  • 50 min

Wielkanocna królowa

  • 50 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 szkl mąki pszennej
    1/2 szkl mąki ziemniaczanej
    1 szkl cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 duże łyżki majonezu Kieleckiego
    1 łyżka kakao
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli, dodajemy cukier i ubijamy dalej, aż piana będzie sztywna. Dodajemy żółtka, i mąki wymieszane z proszkiem, wszytko dokładnie mieszamy na końcu dodając 2 łyżki majonezu.

  • 2. Połowę ciasta wlewamy do wysmarowanej formy, do drugiej części dodajemy łyżkę kakao i łyżkę majonezu. Dokładnie mieszamy i dolewamy resztę ciasta do formy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować