Babka z majonezem

4.5 (146 ocen)

  • 50 min

Jakże ona miękka

  • 50 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 łyżki olejku śmietankowego
    3 łyżki majonezu
    łyżeczka proszku do pieczenia
    tłuszcz i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery Majonez

Babka z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem oraz majonezem na pulchną masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zapach, czyli olejek śmietanowy. Na końcu wyłożyć sztywną pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Formę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wlać do formy ciasto. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180*C przez 30-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować