Babka z łezkami czekolady

0 (0 ocen)

Bardzo puszysta

Składniki:

  • Składniki : ( w temperaturze pokojowej )

    5 jajek,
    2 szklanki mąki,
    1 szklanka cukru,
    1 budyń śmietankowy,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    200g roztopionego masła,
    masło do posmarowania blaszki,
    kasza manna do posypania blaszki,
    1/2 szklanki łezki czekoladowe ciemne,
    1/2 szklanki łezki czekoladowe ciemne do polania babki,
    wiórki czekoladowe,

Babka z łezkami czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  Babka z łezkami czekolady
1.

    Jajka wbij do miski. Wsyp cukier i ubij na puszystą masę. Wlej roztopione masło i połącz składniki. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem. Zmiksuj składniki na jednolitą masę. Wsyp czekoladowe łezki. Wymieszaj całość. Ciasto przelej do formy wysmarowanej masłem i posypanej kaszą manną. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut. ( do suchego patyczka )

    Czekoladowe łezki roztop w kąpieli wodnej. Polej babkę czekoladą i posyp wiórkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy