Babka z kisieli wiśniowych

4.5 (179 ocen)

Robiłam taką żurawinową i była pyszna ale wiśniowa jeszcze lepsza.

Składniki:

  • 5 jajek
    1 szklanka mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 margaryna (250g)
    1 szklanka kisieli o smaku wiśniowym bez cukru (ok 4-5 torebek 38g każda)
    3/4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka z kisieli wiśniowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić, wystudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ubijania dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a następnie stopniowo dodawać kisiel na przemian z margaryną. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do foremki wcześniej nasmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec 30-40 min do suchego patyczka. Wystudzoną posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować