Babka z kabaczka

0 (0 ocen)

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Przepis przysłałaAneta Augustyniak. Lubię daniaz jarzyn. Chętnie też piekę ciasta. Ta babkajest kompromisemmiędzy potrawą słodkąa warzywną.

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - olej: 0.5 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - soda: 1.5 łyżeczki
    - jajka: 2 sztuki
    - mielone goździki: 1 szczypta
    - kabaczek (starty na tarce o dużych oczkach): 0.2 szklanki

Babka z kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka z kabaczka 1. Mąkę przesiewamy z sodą,
    dodajemy jajka, olej i cukier.
    Wsypujemy kabaczka i miksujemy.
    Doprawiamy goździkami.
  • 2. Ciasto przekładamy do formy
    i pieczemy 35 minut w piekarniku
    rozgrzanym do 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy