Babka z gruszkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Zdzisława Woźniak

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 25 dekagramów
    - margaryna: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - mąka: 40 dekagramów
    - mleko: 8 łyżek
    - ocet: 1 łyżka
    - gruszki: 75 dekagramów
    - cukier puder: 2 łyżki

Babka z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Stopniowo dodajemy mąkę i mleko.

  • 2. Białka ubijamy, dodajemy do masy. Wsypujemy proszek do pieczenia i wlewamy ocet. Mieszamy. Ciasto wlewamy do blachy (25x30 cm).
  • 3. Gruszki myjemy, obieramy, kroimy na pół, układamy na cieście. Pieczemy 45 minut w 180 °C. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy