Babka z gruszkami

4.48 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzina lubi ciasta z owocami. W ogrodzie mamy gruszę, która hojnie nas obdarowuje. Część gruszek zalewamy syropem, by także zimą piec to pyszne ciasto

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 25 dag cukru
    ● kostka margaryny
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 40 dag mąki
    ● 8 łyżek mleka
    ● łyżka octu
    ● 75 dag gruszek
    ● 2 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem
    i żółtkami. Stopniowo
    dodajemy mąkę i mleko
  • 2. Białka ubijamy, dodajemy
    do masy. Wsypujemy proszek
    do pieczenia i wlewamy ocet.
    Mieszamy. Ciasto wlewamy
    do blachy (25x30 cm).
  • 3. Gruszki myjemy, obieramy,
    kroimy na pół, układamy na
    cieście. Pieczemy 45 minut
    w 180 °C. Studzimy. Po sy puje
    my cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować