Babka z cappuccino i czekoladą

4.5 (193 ocen)

Babka na szybko............

Składniki:

  • 1 szk mąki pszennej luksusowej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 saszetka czekolady na gorąco
    5 łyżek cappuccino o smaku czekoladowym
    1 szk cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    4 jajka
    250 g margaryny
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka z cappuccino i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę stopić i przestudzić.
    Mąkę przesiać z maka ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i czekoladą.
    Wsypać cappuccino i wymieszać.
    Jajka wbić do miski, wsypać cukier i cukier waniliowy i ubijać aż będą białe.
    Cały czas ubijając wsypać mieszankę mąki i wyrobić na gładkie ciasto.
    Na koniec wlać chłodną margarynę i ponownie dokładnie wymieszać.
    Tortownicę z kominkiem o średnicy 23 cm wysmarować olejem i wysypać mąką, wlać masę.
    Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 50 minut.
    Po upieczeniu ciasto wyjąć z tortownicy, wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować