Babka z agrestem i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Delikatna, aksamitna i wilgotna babka, z nutką kwasowości agrestu i aromatem czekolady.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    250g margaryny
    1 szkl. cukru
    1 szkl. jogurtu
    2 szkl. mąki
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Kilka kropel aromatu waniliowego lub migdałowego
    30 dag agrestu – może być mrożony
    100g gorzkiej czekolady

Babka z agrestem i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem na puch. Nie przerywając ucierania wbijać po jednym jajku. Gdy składniki się połączą dodać jogurt oraz przesiane mąki z proszkiem, wymieszać mikserem. Ciasto połączyć z owocami i pokrojoną w kostkę czekoladą. Przełożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w 175 stopniach ok. 60 minut do suchego patyczka. Dowolnie udekorować.

Komentarze

Podobne przepisy