Babka ucierana z żurawiną i skórką pomarańczową

4.5 (141 ocen)

Babka jest lekko wilgotna i łatwo się ją robi.

Składniki:

  • margaryna 20 dkg
    cukier 1 szk
    mąka pszenna 1,5 szk
    mąka ziemniaczana 5 łyżek
    jajka 4 szt
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    cukier waniliowy 2 łyżeczki
    żurawina suszona 50 g
    skórka pomarańczowa kandyzowana 50 g
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka ucierana z żurawiną i skórką pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka ucierana z żurawiną i skórką pomarańczową 1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości.Wbijać kolejno jajka cały czas ucierając.Mąki przesiać ,wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy i wymieszać do połączenia się składników.Do gotowej masy dodać skórkę pomarańczową,żurawinę wymieszać i wylać do wysmarowanej i wysypanej kaszą manną formy z kominkiem.Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st i piec do suchego patyczka około 45 min.Zimną babkę polukrować lub oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować