Babka Tulipan

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Idealna na wszelkie rodzinne spotkania.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 6 jaj
    1 i 1/2 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szklanki mąki
    Kostka margaryny
    2 łyżki kakao
    1 kisiel cytrynowy
    1 kisiel wiśniowy
    1/2 szklanki maku
    cukier puder do posypania

Babka tulipan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka,cukier i margarynę ubić do białości. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem. Na koniec dodać pianę z białek i dokładnie wymieszać.
  • 2. Ciasto podzielić na 4 części, do jednej dodać kisiel cytrynowy, do drugiej kakao, do następnej kisiel wiśniowy i do ostatniej mak.
  • 3. Wyłożyć ciasto według kolejności cytrynowe, kakaowe, wiśniowe i makowe do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej i piec 45 minut w 180° C.
  • 4. Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy