Babka śmietankowa puszek

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny i prosty przepis na babkę w sam raz na Wielkanoc i nie tylko :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    25 dag masła
    2 szklanki cukru
    1 szkl. mąki ziemniaczanej
    1 szkl. budyniu śmietankowego (4 opakowania)
    6 łyżek mąki pszennej
    6 łyżek oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka octu
    1 łyżeczka olejku śmietankowego

Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Babka piaskowa Desery

Babka śmietankowa puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z jajkami i cukrem. Dodać przesiane mąki wraz z budyniem i, proszkiem do pieczenia, olej, olejek i ocet. Zmiksować na jednolitą masę i przelać do formy najlepiej z kominkiem obsypanej bułką tartą.
    Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. godzinę do tzw. "suchego patyczka"

Porady

Babkę można polać lukrem, posypać cukrem pudrem lub oblać czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować