babka śmietankowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

szybka do zrobienia i pyszna babka

Składniki:

  • 2,5 szkl mąki
    330 ml śmietany 12% lub 18%
    1 szkl i 2 łyzki cukru
    3 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 budyń śmietankowy

Babka śmietankowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka ubijamy z cukrem i dodajemy stopniowo śmietanę; cały czas ubijając.
  • 2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i budyniem dodajemy do jajek ze śmietaną delikatnie mieszając łyżką.
  • 3. Ciasto przelewamy do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną formy babkowej. Pieczemy w 170st przez ok. 40 minut.
  • 4. Po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową, lukrem bądź cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2017

Komentarze

Podobne przepisy