Babka jest nieco wilgotna, bardzo miękka i ma wspaniały cytrynowy aromat...
Składniki:
25 dag mąki,
15 dag margaryny,
20 dag cukru,
30 dag waniliowego serka homogenizowanego,
3 jajka,
kisiel cytrynowy,
cukier waniliowy,
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
sok z 1/2 cytryny,
1/2 łyżeczki aromatu cytrynowego.
Babka serowo-cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem, dodać zimną, stopioną margarynę. Następnie dodawać po łyżce mąki zmieszanej z kisielem i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać serek oraz cukier waniliowy, aromat i sok z cytryny. Ciasto wylać na natłuszczoną formę do babki. Piec ok. 50 min w temp. 180st. Przestudzić, posypać pudrem lub polukrować.
Komentarze