Babka serowo-cytrynowa

0 (0 ocen)

Babka jest nieco wilgotna, bardzo miękka i ma wspaniały cytrynowy aromat...

Składniki:

  • 25 dag mąki,
    15 dag margaryny,
    20 dag cukru,
    30 dag waniliowego serka homogenizowanego,
    3 jajka,
    kisiel cytrynowy,
    cukier waniliowy,
    3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
    sok z 1/2 cytryny,
    1/2 łyżeczki aromatu cytrynowego.

Babka serowo-cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem, dodać zimną, stopioną margarynę. Następnie dodawać po łyżce mąki zmieszanej z kisielem i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać serek oraz cukier waniliowy, aromat i sok z cytryny. Ciasto wylać na natłuszczoną formę do babki. Piec ok. 50 min w temp. 180st. Przestudzić, posypać pudrem lub polukrować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy