Babka piernikowa

4.5 (147 ocen)

  • 50 min

Tanie i ekspresowe ciasto z jednego jajka! Jest bardzo lekkie i najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Samo przygotowanie to tylko 10 minut.

  • 50 min

Składniki:

  • • 1 jajko
    • 125 g masła
    • 1 szklanka cukru
    • 2 szklanki mąki
    • 1 szklanka mleka - 250 ml
    • 2 łyżki kakao
    • 2 łyżki powideł śliwkowych
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka sody
    • 1 łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka piernikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko.
    • Dodawać mąkę na przemian z mlekiem, kakao i resztę suchych składników.
    • Na koniec wmieszać powidła.
    • Ciasto wylać do okrągłej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej na bokach masłem.
    • Piec w temperaturze 170 st.C przez 30 minut.

Porady

Można z tego przepisu upiec muffinki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować