Babka piaskowa w polewie z płatkami migdałowymi

4.5 (146 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Babka piaskowa w polewie czekoladowej z bakaliami to jest to co małe tygryski lubią najbardziej!

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka tortowa: 1 szklanka
    - Jajko: 4 sztuki
    - margaryna: 250 gramów
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - mąka ziemniaczana: 0.5 szklanki
    - kakao (przesiane): 2 łyżki
    - cukier puder: 0.75 szklanki
    - rodzynki namoczone: 0.5 szklanki
    - płatki migdałów do posypania ok.: 0.25 szklanki
    - perełki cukrowe: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Babka piaskowa Desery

Babka piaskowa w polewie z płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier zmiksować z jajkami, dodać cukier waniliowy, mąkę przesianą z sodą, stopioną margarynę. Następnie 2/3 ciasta odlać a do 1/3 dodać kakao. Rodzynki wcześniej namoczone dodać do jasnej części ciasta. Potem wlewać do formy na babkę najpierw jasne ciasto a potem ciemne. Jak ostygnie wyjąć z formy. Przygotować polewę i polać babkę, ozdobić płatkami migdałowymi i perełkami lub dowolnymi bakaliami. Piec w 180 stopniach około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować