Babka parzona

4.47 (170 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babka którą robi się ekspresowo i ekspresowo znika.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1 kostka margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    masło do wysmarowania foremki
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.47 (170 ocen)

Babka parzona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem aż podwoją swoją objętość. Obie mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Połączyć z ubitymi jajkami. Margarynę rozpuścić i zagotować. Wlewać powoli do ciasta i mieszać. Przełożyć ciasto do natłuszczonej formy babkowej.
    Piec ok 45 min - 180 stopni.
    Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem.
    Smacznego..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować