Babka na oranżadzie

4.41 (194 ocen)

  • 15 min

Po prostu smaczna babeczka:)

  • 15 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki cukru,
    4 jaja,
    2,5 szklanki mąki,
    1 szklanka czerwonej oranżady,
    1/2 szklanki oleju,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 łyżki kakao,
    2 łyżki maki,
    aromat waniliowy
Wystaw ocenę:

4.41 (194 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka na oranżadzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubic na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka.
  • 2. Wsypać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem.
    Delikatnie mieszać.
    Wlać oranżadę i olej.
    Wymieszać dokładnie.
  • 3. Ciasto podzielić na 2 części: do jednej wsypać kakao, a do drugiej 2 łyzki mąki.
  • 4. Ciasto wlewać na przemian do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.
    Piec ok 1 godziny w temp 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować