Wilgotna babka o lekko karmelowym smaku. Bardzo prosta w przygotowaniu.
1 godz. 10 min
Składniki:
250 g mąki tortowej,
250 g masła,
100 g cukru,
200 ml mleka skondensowanego słodzonego,
4 jajka,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
cukier waniliowy,
cukier puder do posypania babki
Babka na mleku skondensowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mleko skondensowane i dalej ucierać.
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia - dodawać partiami do masy na przemian z jajkami stale ucierając.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50 - 55 minut ( do suchego patyczka).
Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem.
Komentarze