Babka marmurkowa

4.38 (197 ocen)

Pyszna i tania babka na oleju :-))

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
    4 jaja
    1 szklanka mąki pszennej tortowej
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1 szklanka oleju
    2 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 - 2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.38 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka marmurkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja zmiksować z cukrem na puszystą pianę, dodać mąki, proszek do pieczenia, aromat, olej, wszystko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Oba ciasta wylewać na przemian do foremki na babkę lub keksówkę. Piec w nagrzanym do 180*C przez ok. 60 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować