Babka marmurkowa

0 (0 ocen)

Święta nie mogą się bez niej odbyć :-)Uwielbiam jej smak, jeszcze tylko kubek ciepłego kakao i jestem w niebie.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    1,5 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 jajka
    250g margaryny

Babka marmurkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka 1. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodać obydwie mąki i proszek do pieczenia, na koniec wlać rozpuszczoną gorącą margarynę.

    Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wlać do niej połowę ciasta, do drugiej połowy dodać kakao i zmiksować.

    Kakaową masę wylać na jasną.

    Piekarnik rozgrzać do 180' i piec babkę do suchego patyczka.

    Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy