Babka marmurkowa

5 (188 ocen)

Bardzo pyszna babka idealna na Wielkanoc.

Składniki:

  • - 3/4 szklanki cukru
    - 1 1/2 szklanki maki
    - 4 jajka
    - 3/4 szklanki oleju
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1 łyżka kakao
    - olejek migdałowy (kilka kropli)
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka marmurkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę. Stopniowo dodać żółtka, cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Ciasto podzielić na dwie części i do jednej części dodać kakao, a do białej dodać olejek migdałowy. Formę do babki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać do formy jasne ciasto, a potem ciemne. Wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika na około 40 - 50 minut.
    Czas pieczenia może być krótszy. Wszystko zależy od piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować