Babka marchewkowa z cynamonem

4.49 (193 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 250 g margaryny
    5 jajek
    340 g mąki
    330 g cukru
    1,5 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    500 g marchwi

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Babka marchewkowa z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew zetrzyj na tarce na małych oczkach i odciśnij sok. Margarynę rozpuść i przestudź. Ubij pianę z białek z cukrem. Do piany dodawaj po jednym żółtku stale ubijając. Następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, margarynę i marchew, dokładnie wymieszaj. Powstałą masę przełóż do formy babkowej z kominkiem i piecz w 180*C przez ok. 1 godzinę. Po upieczeniu wyjmij z formy i po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować