Babka malinowa

4.46 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Można ją upiec nie tylko na święta. Świetnie nadaje się na wszelkie uroczystości rodzinne.

Składniki:

  • ● 9 op. budyniu malinowego
    ● 20 dag cukru
    ● 25 dag margaryny
    ● 5 jajek
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.46 (185 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem na puch, stopniowo dodając margarynę. Następnie wsypujemy budyń malinowy wymieszany
    z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
  • 2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie mieszamy z masą budyniową. Przekładamy do formy do babki. Pieczemy ok. 50 minut w temp.
    150 °C. Studzimy. Można podać z owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować