pyszna, lekko wilgotna, mięciutka babka, która długo zachowuje świeżość

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szkl. cukru
    1 op. cukru waniliowego
    1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
    1/2 szk. mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki majonezu

    Do wysmarowania formy:
    margaryna
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.45 (166 ocen)

Zobacz również:

Babka wielkanocna Desery

Babka majonezowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka, dodajemy cukier, następnie żółtka, cukier waniliowy, mąki oraz proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy majonez. Formę do pieczenia smarujemy margaryną, posypujemy wiórkami. Do tak przygotowanej formy wlewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować